Tekerlekli Patenin Tarihçesi
Alışveriş sepetiniz boş!
  • Türkçe
  • English
Hoşgeldin ziyaretçi giriş yapın ya da kayıt olun. Facebook ile Bağlan


Tekerlekli Patenin Tarihçesi

Yazan: envr Yayınlayan: Tekerlekli Paten Yayınlama Tarihi: 2015-04-01 Görüntüleme: 838 Yorum: 0

Paten bilindiği kadarıyla Hollandalılar tarafından 18.yy’da kullanılmaya başlanmıştır. Belçikalı müzik aletleri yapımcısı Joseph Merlin 1760’da İngiltereye giderek yeni buluşu olan tekerlekli pateni Londra’da ki özel bir toplantıda tanıtmıştır...

Paten bilindiği kadarıyla Hollandalılar tarafından 18.yy’da kullanılmaya başlanmıştır. Belçikalı müzik aletleri yapımcısı Joseph Merlin 1760’da İngiltereye giderek yeni buluşu olan tekerlekli pateni Londra’da ki özel bir toplantıda tanıtmıştır ancak durmayı, fren yapmayı ve dönmeyi tam olarak başaramadığı için bir aynaya çarparak ağır yaralanmıştır. 1829 yılında Fransa’da tekerlekli patenin icadından 10 yıl sonra ise İngiltere’de ilk tekerlekli paten yapılmıştır.
 Paten sporunun sevilmesi ve yaygınlaşması New York’lu James L.Plimton’un 1863’de kauçuk yastıklı, dört tekerlekli pateni bulmasından sonra olmuştur. Bu tarihten daha önce yapılan patenlerin tekerlekleri şimşirden yapılıyordu ve bu da patenin tekerleğinin kolayca kırılmasına yol açıyordu. Daha sonraları bilyeli yataklar da dönen çelik tekerlekli patenlerin icat olmasıyla paten sporu tüm dünyada daha çok sevilip kabul görmeye başladı. Şimdiye kadar bilinen ilk tekerlekli paten pisti ise 1860’da ABD nin Rhode Island eyaletinde Newportta’ki Atlantic otelinde açıldı. Paten sporu 1. Dünya Savaşının çıkışı nedeniyle neredeyse yok olmaya yüz tutmuştur, ancak 1929’da savaş sonrası tüm dünyada yeniden canlanmıştır.
Günümüzde dünyada çok popüler olan paten sporu ülkemizde de her geçen gün artan bir talep görmektedir. 

Tekerlekli Paten Çeşitlerimizi incelemek için tıklayınız...

Yorum Yazın

Doğrulama Kodu